konst

2013-: SIFAV söderorts institut för andra visioner. Tillsammans med Maryam Fanni, Klara Meijer och Elof Hellström Länk: sifav.org

2014: Höktidsminnen tillsammans med Mira Eklund, en  radioundersökning på Konsthall C i Hökarängen.

2013-2014: Boendemonologen, tillsammans med Maryam Fanni. En studie av medborgardialogens olika former i söderort, Stockholm. Studien utmynnande bland annat i ett radioprogram och en lecture performance som visades på Konsthall C i Stockholm, Myymäle 2, Helsingfors (FI) och på Konstfack, Stockholm vid två tillfällen.

2013: I HATE THIS PLACE, tal och manifestation på Vårutställningen at Konstfack samt under utställningen om jordbro Stadsteater på Konstfack, Stockholm. I HATE THIS PLACE-speech svenska och engelska

Screen Shot 2013-08-12 at 2.10.02 PM

_MG_8725

_MG_8758_MG_8804

bild från utställningen: I HATE THIS PLACE, Konstfack 2013.

bild1

bild från vernissagen av Vårutställningen på Konstfack 2013.

2008-2014: TIR, performancekollektiv tillsammans med Nina Jeppsson, Indra Linderoth, Tanja Tuurala, Ece Canli och Mira Eklund.

– DEC 2014:
SIFAV arrangerar “SIFAV och akcg:s vänner presenterar MIX-DOWN – avtackning av arbetslaget på Konsthall C 2013–2014 på Konsthall C.” Medverkande är bland annat: bandet SPALTMETER, Mathias Wåg, Rikard Heberling, Catharina Thörn, Zafire Vrba, Johanna Gustavsson och Shabane Barot.

– 18 OKT & 30 DEC 2014:
“Höktidsminnen – en radioföljetong” tillsammans med Mira Eklund. Sändes i Stockholms närradio.  En rumslig radioserie i fristående delar där de tittar närmare på språkliga och realpolitiska förändring i offentliga beskrivningar av platsen och dess invånare. Här bjöd vi in Hökarängsbor att dela med sig av förändringar och minnen från Farsta och Hökarängen.

– SEP 2014:
Är redaktör tillsammans med Maral Shafeie och Johan Hellis för Tidningen Brands temanummer om Demokrati.  I november modererar vi ett panelsamtal på temat på Socialistiskt Forum på ABF, medverkande: Sofia Wiberg KTH, Emma Dominguez Alby är inte till salu och Linn Spross, doktorant i Ekonomisk historia.

– NOV 2014:
SIFAV arrangerar seminariet “Kultur, konst, fan och hans moster – om stadsomvandling ovanifrån, allianser och samarbeten”. Medverkande: Ministry of Space från Belgrag, SIFAV, akcg samt Erik Persson från Allt åt alla Umeå. Samtalet ämnade att dra paralleller mellan olika städer där stora arrangemang, sport- och kultursatsningar ska sägas främja den lokala kulturen. Vi ställde oss frågan: hur funkar det? I Stockholm tittade vi lite på de konstmässor som varit samt det i tiden aktuella Creative Times på Stockholms Kulturhus.

– NOV 2014:
SIFAV:s radioprogram Stadsomvandlingsparlören sänds i närradio Stockholm.

– HÖSTEN 2014:
– Medverkade i grupputställningen “Gemenskaper i konversation” med Stadsomvandlingsparlören på Konsthall C i Hökarängen.

– Del i publikationen Words Don’t Come Easy, ett isländskt-svenskt samarbete. Initiativ taget av det islädska kontnärskollektivet F.U.M.F.

– SEP 2014:
Medverkar med perspektiv från Stockholm i samtalet  “Hur man (inte) planerar en stad” på Bokmässan i Göteborg tillsammans med Catharina Thörn på Göteborgs Universitet.

– SEP 2014:
Releasefest för SIFAVS publikation STADSOMVANDLINGSPARLÖREN på Konsthall C i Hökarängen. Programmet för kvällen bestod av uppläsningar ur tidningen samt performances.

– FEB – DEC 2014:
“Jag kom in i köket, vi är här nu”, ett hörspel till hemlån tillsammans med konstnären Mira Eklund. Verket har varit en del av Artoteket, ett konstbibliotek som turnerat under 2014 och 2015 på olika bibliotek i Sverige. Tensta bibliotek, Varbergs Stadsbibliotek och Kronoparkens bibliotek i Karlstad.

– APRIL 2014:
“B som i Berättelser”. SIFAV arrangerar samtal och seminarium på Konsthall C. Den här gången har vi bjudit in statsvetaren och forskaren Dalia Mukhtar Landgren som pratar om hur diskursen kring “problemstaden” (i detta fall Malmö) både reflekterar och reproducerar ojämlikheter. Detta blir ett sätt för oss att prata om utvecklingen i Malmö och förändringen av den staden i relation till våra erfarenheter av vad som händer i Stockholm.

– APRIL 2014:
“Mäklarspråket del I” & “Mäklarspråket del II”, två workshops om stadsplanering, språkanvändning och estetik som bygger på en slags cut-upteknik uttänkt för att skapa nya diskurser av redan befintligt material. Främst när det kommer till marknadsföring av städer. På Cyklopen i Högdalen, Stockholm samt på Konsthall C i Hökarängen. Jag utförde detta tillsammans med gruppen SIFAV, Söderorts Institut för Andra Visioner som jag är en av de drivande inom.

– MARS 2014:
“Innovation and attractive value – art and the city”. Performance/workshop tillsammans med Maryam Fanni för studenterna på mastersprogrammet på institutionen för Konst på Konstfack. En föreläsning om konstens finansiella villkor och vad det har för inverkan på stadsrummet. Inom ramen för kursen “Space, city, culture”.

– 13 FEB 2014:
“Boendemonologen”. Föreläsning/performance tillsammans med Maryam Fanni i föreläsningsserien Organising Discourse på Konstfack, Stockholm. Om självorganisering och samarbeten i konsten. Här knöts band mellan forskare, aktivister och konstnärer.

– JAN – FEB 2014:
Del av publikationen och utställningen FORZA MINIBAR, Minibar Stockholm.

– DEC 2013:
Medverkande i scenkonst- och dansföreställningen “Celebration of Manhood: The Show” på Kulturhuset i Stockholm. Arrangör: Freshest The Evolution of Streetdance. Som enda performancekonstgrupp så hade vi i gruppen TIR en annan ingång till temat och till själva framförandet. Vi arbetade med en annan närvaro i rummet som handlade om att möta publiken på plats och ifrågasätta manlighetens plats i det offentliga rummet.

– NOV – DEC 2013:
Del av grupputställningen “Motstånd i Stockholm” på galleri Myymälä2 i Hesingfors, Finland. Arrangör: Myymälä2 i Hesingfors.

Mötet, seminariet vi deltog i samt utställningen knöt kontakter samt utbytte erfarenheter mellan konstnärer och kulturutövare i Sverige och Finland. Vi diskuterade och delade strategier om konstnärligt och politiskt arbete.

– OKT 2013:
“Valued Fantasies” på FAGS#1 (Feminist Art Gallery, Solidarity), Konsthall C, Hökarängen.

– JUNI 2013:

“My inner voice says let me out”, performance samt workshop med gruppen TIR på Istanbul Pride, Istanbul.

_DSC6338

– DEC 2012:

“Du bor i Audun Ribes Trädgård” scenkonstföreställning, Jordbromalmsskolan, Jordbro.

– NOV 2012:

“Sidewalk Position”, performance med gruppen TIR, Feminists in space, Köpenhamn.

– AUG 2012:

Jordbro Stadsteater invigs, Jordbromalmsskolan, Jordbro.